Cryptosis EP Releaseshow + Sayas Metropool Hengelo

De EP release ‘The Silent Call’ is de aanleiding dat het vanavond lekker vol is in de kleine zaal in de Metropool in Hengelo. Cryptosis wil zich graag presenteren en daar is MetalBoys bij. Er staan leuke dingen aan te komen voor de band. Een optreden op de Eindhoven Metal Meeting en een hele mooie tour met Cynic en Obscura. Technisch geschoolde muziek waar Cryptosis goed tussen past. Maar vanavond dus de presentatie van nieuw materiaal. Verwacht er niet teveel van, het is een 12″ EP met 4 nummers. Toch in ieder geval weer wat nieuws voor er een nieuwe plaat aan komt. En daar zijn de heren al druk mee. Als opener vanavond de regionale band Sayas. Dit drietal heren is ook erg van goed doordachte metal. Erg technisch maar lekker tegen death metal aan en dat vinden we fijn. Voor een eerste show weten ze zich goed te presenteren en doen ze goed hun best het publiek mee te krijgen. Dat wordt wel gewaardeerd gezien de reacties en kunnen we zeggen dat dit naar meer smaakt. Als de videoschermen aan gaan worden we opgewarmd met visuals en duurt het niet lang voordat Cryptosis op de planken komt. Ook deze heren uut het oosten zijn met z’n drie├źn, toch is er veel actie op het podium. De show die ze doorgaans geven is best uniek. Met schermen wordt er door de setlist gewerkt en worden de beste nummers gespeeld inclusief natuurlijk de nieuwe nummers. Het plaatje klopt volledig. Elk nummer vertelt een verhaal wat visueel bekrachtigd wordt en een toevoeging geeft aan het desbetreffende nummer. Het is allemaal erg strak en solide en dat wordt goed opgepakt door het publiek. Wat later in de setlist ontstaat er wat reuring in de pit en is duidelijk zichtbaar dat Cryptosis de zaal in het nekvel te pakken heeft. Muzikaal is het nieuwe materiaal anders klinkend, wij zijn in ieder geval benieuwd welke kant het opgaat en hopen we spoedig op een opvolger van Bionic Swarm uit 2021.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *