Sammath – Salacious Gods – Suttungr @ Het Podium Hoogeveen

Op festival gebied is er in Drenthe best wel leuk aanbod voor de harde muziek liefhebber. Qua podia is het aanbod toch aardig wat geringer. Toch is er wat ontwikkeling want Het Podium in Hoogeveen mag gaan uitbreiden en dat is natuurlijk erg goed nieuws. Vanavond zijn we aanwezig bij de Grebbeberg releaseparty van Sammath. Als opener komt een band uit Kerkrade verkleed het podium op. Ondanks dat het de elfde van de elfde is blijkt dit toch een heel ander getint (anti-) religieus feestje te worden. Zwart geblakerde black metal van Suttungr wordt hier op geraffineerde wijze het publiek in geslingerd. Vermakelijk om te zien en muzikaal klinkt het ook erg lekker en smaakt het naar meer. Daarna komt het vijftal van Salacious Gods de boel onveilig maken. Dat werd ook wel een keer tijd want laten we eerlijk zijn; erg actief is de band niet. Het muzikaal één na laatste wapenfeit stamt uit 2005. Maar gelukkig kwam onlangs het zeer sterke album ‘Oalevluuk’ uit van dit nedersakisch black metal gezelschap. Ze zijn geboekt voor Pitfest 2024. Voor een clubshow was het vanavond zeer overtuigend. Als je op de achtergrond de klanken van mitrallieur schoten hoort wordt het snel helder dat de heren van Sammath hun album gaan presenteren. Al jaren onder de vleugel van Hammerheart Records die de ‘Grebbeberg’ plaat op diverse media uitbrengt. Black metal en oorlog met elkaar verweven en dan in de meest extreme vorm. Wat blaast Sammath zeg !!! Gewoon moeilijk om bij te benen maar o zo bruut. De heren hebben veel podium ervaring en brengen met volle overtuiging de bezoekers in extase. Die waren trouwens vanavond voltalig aanwezig. Dit was een zeer geslaagd event in Het Podium.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *