I Am Morbid – Belphegor – Hate – Skaphos

Onder de noemer MorbidFest komt er een illuster gezelschap naar Hengelo om hun kunsten te vertonen. Als eerste mag Skaphos de zaal een beetje opwarmen met black metal. Jammer dat de nieuwe plaat THOOƏ van deze fransen pas in mei verschijnt want wat we horen klinkt zeker niet verkeerd. Next up: Poolse blackened death metal op het podium van de Metropool. De mannen van Hate doen hun naam eer aan en zetten een vette show neer. Het is gewoon een erg goede band met vette muziek. Inmiddels is er ook meer publiek in de zaal die het goed kunnen waarderen. Dan worden de lichten weer gedempt en kunnen we een ware black metal show gaan aanschouwen. Het is een bijzondere duistere show die visueel erg aantrekkelijk is. Dit is voor Belphegor dagelijkse koek want deze gasten zijn veel op tour en dat is te zien. Een goed geoliede machine die verdoemenis verspreid. Van Belphegor kunnen we binnenkort ook nieuw materiaal verwachten. Als de eerste klanken worden ingezet van de headliner I Am Morbid kan het feest echt beginnen. Een feest van herkenning met veel nummers uit de beginperiode van Morbid Angel. Mooi om te zien dat drummer Pete Sandoval en David Vincent herenigd te zien zijn op het podium. En wat vet dat ook nog even wordt stil gestaan bij het baanbrekende Terrorizer. The Dead Shall Rise !!! Feit is dat het oude materiaal van Morbid Angel goed in ere wordt gehouden en dat was weer ouderwets lekker genieten in de goed gevulde grote zaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *