Vloek van Twenthe 2022

Stille zaterdag in april, de start van een nieuw underground festival genaamd Vloek van Twenthe. Met in totaal maar liefst 7 bands die er allemaal erg veel zin in hebben en nog mooier; het publiek is ook toe aan een waar metal festijn. De eerste editie is zowaar uitverkocht. Als opener mag Vidarr in een best goed gevulde zaal de eerste zware klanken verspreiden. Het is de eerste show van de band en aan het enthousiasme te zien zullen er zeker shows volgen.

Dan komen de heren van Probation op het podium, hardcore met een metalen randje. Het past goed op het festival en de band laat dan ook graag nummers horen van de in 2020 uitgekomen plaat Violate. Na een foodbreak laat Tragacanth zich van hun beste kant zien. Met een mix van death en black metal wordt er een vette show neergezet. Als Spectrum of Delusion het podium betreed valt direct op dat het een technisch schouwspel zal worden. Soms word er met open mond gekeken naar de kunsten van de muzikanten en het brutale geweld van de energieke zanger.

Qua black metal wordt het wel een stukje serieuzer als Tsjuster de instrumenten oppakt. Last minute geboekt als vervanger en wat heerlijk om ondergedompeld te worden in het geweld van deze friese heren. Het festival verloopt prima en iedereen lijkt het naar z’n zin te hebben. Lekker biertje in de hand en dan kijken naar KNIFE, de headliner van vandaag. De duitsers hebben recentelijk hun self titled plaat uitgebracht via Dying Victim Productions en die knalt d’r lekker op. Ook op het podium is te zien dat deze jongens goed op elkaar ingespeeld zijn. Muzikaal is het een mix van speed metal, black metal en punk. Erg energiek en vermakelijk om te kijken en beleven. De cover van Venom’s ‘Sacrifice’ gaat dan ook hard de zaal in.

Dan lijkt het festival ten einde maar voor de die-hard feestbeesten is er ook nog wat geregeld. De heren van Rotten Remains spelen een set met allemaal death-metal beukers. Het gaat van ‘For Victory’ naar ‘Pull the Plug’. Het mooiste is dat het niet uitmaakt hoeveel je gedronken hebt, meezingen lukt altijd. Een leuke afsluiting op een zeer geslaagde eerste editie van Vloek van Twenthe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *