1914 Innocent Hengelo

Er zijn best wel wat bands die het verhaal van de geschiedenis van oorlog omzetten in harde brutale muziek. Één van die bands is 1914 uit Oekraïne. Wie de band eerder heeft gezien weet dat het een bijzonder ervaring is om ze live te aanschouwen. Intens en opgeluisterd met uitleg over veldslagen. Dat de band nu op tour is mag ook best uitzonderlijk genoemd worden. Een 2 tal shows in Nederland in kleine zalen maakt dat de Innocent afgeladen vol en uitverkocht is op maandagavond. Als eerste band mag No Shelter starten. Net een nieuwe plaat in de broekzak en de duitsers knallen d’r dan ook best op. Ook het twentse Fatesealer is van de partij. De muziek klinkt lekker smerig en wordt goed ontvangen. De cover Forked Tongues van Rise And Fall mag er ook zijn. Als 1914 het podium betreedt kunnen we ook eindelijk nummers horen van de plaat Where Fear And Weapons Meet uit 2021. Al met al was het een super geslaagde avond. MetalBoys was aanwezig voor een beeldverslag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *