Hypocrisy – Septic Flesh – The Agonist – Horizon Ignite

Saturday night and time to bang that head !!! De Worship Europe Tour op bezoek in Enschede en daar hebben veel mensen zin aan. Het is vanavond lekker gezellig druk. Horizon Ignited uit Finland mag aftrappen én met een verse deal op zak bij Nuclear Blast. Om eerlijk te zijn lijkt het qua muziek erg op de zweedse melodieuze death metal kant. Het is nog een relatief jonge band dus in de gaten houden …. Als 2e op de bill het canadese The Agonist. Was dat niet die band waar die dame van Arch Enemy in zat, ja dat klopt. Dan weet je ook wel een beetje wat je kunt verwachten. Het gaat van grunten naar clean en weer terug. Begeleid onder fijne metal klanken. Daarna de mannen van Septic Flesh. Op een of andere manier maakt de metal van de grieken veel bewegende nekken los. Het is bombastisch en het heeft een lekkere groove. Het publiek weet de band goed te waarderen. Die mogen best nog een keer terug komen. En dan de band waar denk ik toch wel de meeste mensen voor komen; Hypocrisy !!! Met een coole stage set-up laat de band even zien hoe het moet. Met 30 jaar aan ervaring komt dat wel goed. Uit het repertoire komen gelukkig ook oudere nummers aan bod. Mind Corruption, The Final Chapter, Roswell 47. Deze tracks blijven goed. Soms ondersteunt door een synthesizer maar dat verveelt nooit. We kunnen wel stellen dat het vanavond erg geslaagd is bij de Metropool in Enschede. Door praktische omstandigheden heeft de MetalBoys fotograaf de eerste 2 bands moeten missen. Toch hebben we mooie beelden voorzien door Bert Broekhuis. Waarvoor dank !!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *