Dokk’em presents: Kataklysm – Soilwork – Horizon Ignited

Terwijl de meeste mensen in oranje kledij koningsdag aan het vieren zijn en in de Johan Cruyff Arena Metallica speelt, heeft Iduna in samenwerking met Dokk’em Open Air een co-headlinerpakket binnen gehaald voor deze dag. Je zou denken: de zaal is niet uitverkocht, en het is een van de laatste vier shows van de tour….  Hebben die bands nog wel zin om wat neer te zetten? Nou, ik zal je zeggen: Het festivalseizoen is nog niet begonnen en ik vind dit al een van de beste shows die ik gezien heb. De avond begon met Finse band Horizon Ignited. Zij spelen melodische death/metalcore. De zanger Okko Solanterä heeft een hele fijne cleane en gruntstem en hij weet het publiek goed met hem mee te krijgen. Een heerlijke band om de avond mee te beginnen.

Het Zweedse Soilwork is een melodische deathmetal band die al bijna 28 jaar mee draait en 12 albums heeft uitgebracht, waaronder een paar echte klassiekers die eruit springen. Hun laatste album “Övergivenheten” dat in augustus 2022 is uitgekomen wordt tijdens deze tour gepromoot. Soilwork heeft een erg goed geluid en de energie die band met zich meebrengt, maakte het een top optreden. Het publiek was goed opgewarmd en er wordt volop ritmisch gebanged op de muziek.

De Canadese veteranen Kataklysm zitten ook alweer 30 jaar in het vak en worden door de meeste diehard deathmetal fans gezien als een groove deathmetal band. Met 14 releases op zak zijn ze hier vooral om hun laatste album “Unconquered” te promoten. Tijdens de pandemie hebben ze geen kans gehad om dat te supporten. De band staat bekend om zijn  vriendelijke interactie met de fans. Er wordt uitbundig meegezongen en zowel op het podium als in het publiek draaiden er behoorlijk wat ‘windmills’. Mensen daaromheen krijgen soms wat zwiepende haren in het gezicht of in de ogen. Het ronddraaiende haar ontwijken wordt even een sport.

Alledrie de bands geven een geweldig optreden. En dat is nu de charme van een clubshow: het is niet dat massale, maar gewoon interactie en goede energie tussen de bands en het publiek. Aan het eind van de avond was dat ook duidelijk te zien: iedereen ging voldaan en tevreden naar huis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *