Midnight Motel – Album release ‘Adrenaline Junkies’

Midnight Motel presenteerde vanavond het nieuwe album ‘Adrenaline junkies’. Vers van de pers! Ze hadden net een dag ervoor de release van het album via Spotify en Youtube.
Hieronder een verslag van de avond of scroll door naar de foto’s van deze avond.

EMSY en White Noise mochten de avond openen. Helaas EMSY net gemist. Ik hoorde net een stuk van het laatste nummer van hun set.

Voor Midnight Motel was het vanavond een album release, voor White Noise was het vanavond het eerste optreden. Her en der wel merkbaar. Het geluid was niet altijd even goed in balans. De band maakte wel gebruik van het hele podium en durfden zich te laten zien. De zangeres zocht tussen de nummers door contact met het publiek. Ze speelden eveneens een cover, waar de zangeres  een raadspelletje van maakte. Ze nodigde het publiek uit welke cover ze ten gehore zouden brengen. Ik kende de band nog niet, maar hun set maakte me wel nieuwsgierig naar meer werk van ze. Volgens mij hebben ze nog niks online staan.

MIDNIGHT MOTEL

De zaal was goed gevuld. Er waren dus meer mensen, net als ik, benieuwd naar het nieuwe album en met name de live-presentatie.

In plaats van een instrumentaal intro, wat je bij veel bands ziet, trapten de heren van Midnight Motel af met meerstemmige vocalen. Waar al gauw de gitaren inzetten en iets later de drums invielen. Ik heb het dan over ‘This Train Rolls On’. Op het nieuwe album is dit het laatste nummer. Vanavond het begin van de set. Met dit nummer was de toon gezet. De band stond energiek op het podium en leek er duidelijk zin in te hebben.

Al gauw werd er vanuit het publiek een BH op het podium geslingerd. Passend bij deze rock ’n roll avond. Tjari gaf de BH een plek aan zijn microfoonstandaard.

De muziek ligt makkelijk in het gehoor met fijne rock-melodieën die uitnodigen tot meeknikken, meewiegen of zelfs rondspringen. Vanavond werd een mooi feest. Het publiek was enthousiast. Op een gegeven moment ontstond er zelfs een vrolijke pit.

Midnight Motel – Album Release- Adrenaline Junkies @ Metropool Enschede (NL) Instagram: rb_metal_photography

Uiteindelijk maakte de elektrische gitaar van Coen plaats voor de akoestische gitaar. De energieke nummers gingen over in de rustige nummers zoals ‘Hurt’ en ‘Broken Dreams’ afkomstig van het nieuwe album. Live klonken ze prachtig! Kippenvel! Vocalen prachtig gebracht door Coen. Hopelijk geven ze deze nummers in de toekomst ook af en toe een plaatsje op de setlist.

Coen van Noort

Vanavond werden niet alleen de nummers van het nieuwe album gespeeld, maar ook van het oude album ‘Taste of Life’. Zoals ‘Limit’, die het live erg goed doet.

Bij één van de oude nummers werden de drummer Nick en basgitarist Tjari ingewisseld door oud bandleden. Tjari had trouwens geen pauze, hij zong nog wel, basgitaarloos, vanuit de hoek van het podium mee.

Natuurlijk mocht het nummer ‘Adrenaline Junkies’ niet ontbreken op de set. De band had ‘The Reason’ voor het laatste stuk van de set bewaard. Voor iedereen in de zaal een reden om nog even goed los te gaan. Er was zelfs nog een crowdsurfer.

Aangezien het nieuwe album ‘Adrenaline Junkies’ de dag ervoor online kwam op Spotify en Youtube was er nog niet veel kans om het album goed door te luisteren. Vanavond heeft het publiek een goede indruk kunnen krijgen. Het bevat een mooie set energieke nummers die uitnodigen tot meezingen of neuriën. Wat prima te doen is, omdat het muzikaal makkelijk in het gehoor ligt en het refrein makkelijk blijft hangen.

Heb je het nieuwe album nog niet gehoord? Check deze dan zeker even via Spotify of Youtube! Ik draai de fysieke kopie al grijs in de auto (mijn AUX-kabel heeft het af laten weten, dus lang leve de CD-speler).

Website: www.midnightmotel.nl

Facebook: www.facebook.com/midnightmotel

Instagram: www.instagram.com/midnightmotelmusic

Instagram fotografe Renée: www.instagram.com/rb_metal_photography


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *