Geoff Tate: Operation Mindcrime in Drachten

Afgelopen donderdag stond Iduna in Drachten in het teken van het 35-jarig bestaan van het album Operation Mindcrime. Geoff Tate, de originele zanger van Queensrÿche, zorgde voor een avondje terug in de tijd. Een uitverkochte zaal vol enthousiast publiek stond er klaar voor. De progressieve metalzanger werd begeleid door vrij jonge, hippe muzikanten die het duidelijk naar hun zin hadden. Het hele album kwam aan bod, met natuurlijk bekende nummers als Revolution Calling, Operation: Mindcrime, The Needle en I Don’t Believe in Love. Hoogtepunt was Suite Sister Mary, waarbij Geoff net als tijdens de Queensryche-tijden met een zangeres een duet aanging.
Er werd door het publiek volop meegezongen, ook tijdens toegift-nummers als Silent Lucidity, Jet City Woman en Empire. De avond eindigde met de klassieker Queen of the Reich. Tate was vrij goed bij stem. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Wel leken sommige hoge noten en uithalen uit zijn iPad te komen. Al met al een geslaagd avondje uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *