Vloek van Twenthe 2023

Na een zeer succesvolle eerste editie in 2022 zijn we klaar om de paasdagen weer goed in te gaan met de Vloek van Twenthe. Maar liefst 7 bands die zin hebben om het publiek en de Innocent in Hengelo goed los te schudden. Als eerste de jonge honden van Headless Hunter. Energieke herrie en dat doen ze zeer goed. De thrashers uit Eindhoven moeten we zeker in de gaten houden. Daarna mag DJ-Onko het podium op. Ze zijn klimaatneutraal overgekomen uit Rotterdam en hebben door tijdsperikelen moeten switchen met Headless Hunter. There is no DJ in DJ-Onko zijn we al snel achter. Grindcore met een maatschappij kritische en soms ook luchtige boodschap. Veel nummers in een live-set proppen lukt de jongens goed en het aanwezige publiek weet het te waarderen. Waar het tempo bij DJ-Onko full speed is wordt het nu wat logger en zwaarder. De heren van Caffas Rain brengen hun melodieuze death metal vol overtuiging en frontman Kay grunt er lekker op los. Echt lekkere muziek uit de regio die perfect past op een festival als de Vloek. Qua death metal gaat het ook verder met The Void’s Embrace. De duitsers zijn niet vies van humorvolle aankondiging video’s maar op het podium is het ‘serious business’. En dat klinkt echt super. De zang van Andreas klinkt erg laag en deze man heeft een uitstraling waar je bang van wordt. Als geheel is het allemaal dikke prima en zijn er zeker nederlandsche zieltjes gewonnen. Dat de Vloek een gevarieerd programma heeft blijkt uit de volgende band die geprogrammeerd staat. Het instrumentale Ciconia uit Spanje. Dit zit zo goed in elkaar dat de band je zo meezuigt in de muziek en je overgeleverd bent aan hun lot. Technisch heel goed, sfeervol en vermakelijk. De publieksreacties geven aan dat de band met open armen wordt ontvangen in Hengelo. Check de onlangs verschenen plaat Animal Chapters. Als dan geschminkte gasten het podium op komen weet je eigenlijk wel wat je te wachten staat. Dikke vette black metal van het nederlandse Asgrauw. Met veel goede reviews op hun laatste plaat hebben we hier wel zin aan. De 3 heren zetten een goede set neer maar hebben wel te kampen met wat geluidsperikelen. Het haalt de vaart d’r soms een beetje uit maar al met al een vermakelijke set van Asgrauw. Bij Teethgrinder zit de vaart er high speed in. Grindcore van de bovenste plank en wat een energieke set. Bij dit soort bands sta je niet stil te kijken maar ga je los. Wat een goede combi; een kleine zaal als de Innocent en een band die alles wegblaast. Geen ontkomen aan !!! We zijn benieuwd naar een nieuwe editie van Vloek van Twenthe in 2024.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *