Legends of Rock Tribute Festival @ Metropool Hengelo

De fans van bands zoals Van Halen, Iron Maiden, Guns N’ Roses, ACDC en Metallica konden hun rockhart ophalen tijdens dit evenement met tributebands.

Van Hagar (Van Halen tribute) opende het festival. Zij waren in de plaats gekomen van Blizzard of Ozz (Ozzy Osbourne/ Black Sabbath tribute), die vanwege medische reden helaas niet kon optreden. Ze waren een mooie start van het festival. Waarbij steeds meer bezoekers binnen druppelden.

Vervolgens konden de zanger en bassist van Van Hagar na een korte wisseltijd door met hun band Harris (Iron Maiden tribute). Ze kwamen in een andere ourfit het podium op en de zanger had zijn haardos bij elkaar geknoopt in een staart. De fans vooraan gaven al een hint welke band er aan zat te komen.

Bezoekers tijdens het optreden van Harris

Het festival liep over het algemeen soepel qua organisatie en behoorlijk strakke tijden. De ombouwtijd voor Slash N’ Roses zorgde voor wat vertraging, maar zeker het wachten waard. Ze verzorgden een gave show waar genoeg te zien was. De iconische elementen waren duidelijk aanwezig.

Helaas gooiden technische problemen met de microfoon roet in het eten. Deze viel bijvoorbeeld uit tijdens Sweet Child O’ Mine. Gelukkig kon de zang aardig doorgaan via een microfoon van een achtergrondzangeres.

Daarna was het de beurt aan High Voltage (ACDC tribute). Ik had ze al eens eerder gezien bij Geesterens Headbangers Ball een aan aantal jaren terug. Ze zetten de boel toen al op zijn kop. Vandaag werd het duidelijk: High Voltage is nog steeds on fire! Wat een energie brachten ze richting het publiek. Met name de zanger en gitarist stonden op de voorgrond. De gitarist verplaatste zich regelmatig van het ene naar het andere uiteinde van het podium door middel van het welbekende huppeltje.

Present Danger (Metallica tribute) sloot de avond af. Deze band deed zijn goede naam weer eer aan. De zaal ging los en er ontstond een moshpit. Ze ontvingen enthousiast applaus. Waarvan de zanger, die overigens altijd een aantekende lach heeft, ze ook een keer applaus vroeg voor Metallica zelf. Door hen konden zij hier staan en een feestje bouwen met het publiek.

Het festival had hoogwaardige tributebands weten te strikken. Ik zou het zeker aanraden dit evenement te bezoeken als je fan bent van bepaalde bands. Het was een gezellige dag. Metropool had tevens ook de mogelijkheid geregeld om iets te kunnen eten. Buiten stond er bijvoorbeeld een food-truck en het café was geopend.

Spot jij jezelf nog op één van de foto’s?

Alle foto’s staan onderaan deze pagina.

Helaas kon ik niet van iedereen in het publiek een foto maken die het vroeg, omdat ik dan bijvoorbeeld net een zoomlens erop had zitten.

Foto’s gemaakt door Renée


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *