Hedon Zwaar gaat Nederlandstalig

Dat je op een mooie zondagmiddag gezellig bandjes kan kijken, bewijst Hedon Zwaar maar weer.

Initiatiefnemer Ger Tempelman komt op het idee om zich te richten op harde bands die louter Nederlandstalig songteksten spelen. Drie acts uit de regio Zwolle, met uiteenlopende genres van hard rock tot Death metal. Als openingsband krijgen we Busse en de Batavieren waar Tempelman zelf gitaar in speelt. Een gezellige hardrock feestband die het publiek wel weet op te warmen als het zonnige weer buiten. Bij het nummer worst & kaas gaat er dan ook een schaal met hapjes door de zaal, met inderdaad worst en kaas. Een kleine polonaise gaat voor het podium tijdens het nummer Geld, Bier, Sex en Wijn, en het feestje is begonnen. Als tweede voor deze middag stond de band Staal op het programma, die jammer genoeg moest afzeggen vanwege ziekte. Gelukkig word er een volwaardige vervanging gevonden, met Hamerhaai. De mannen komen shirtloos het podium op, wat doet denken aan de hoes van Sacred Reich – Surf Nicargua. De 3 koppige band weet wel een goed stevig showtje neer te zetten, met een mix van Death Metal en Hardcore. Met titelsongs als Orka, IJsbeer, en Groenlandse Haai, hebben we ons rondje dieren uit het noordpoolgebied ook gehad. Als hoofdact krijg je als publiek Menschwalsch voorgeschoteld. Deze mannen stonden eindelijk na drie jaar weer op het podium. Snoer harde death metal is wat je krijgt van deze mannen. Lompe gitaar werk links en rechts en aan gitarist Mathieu Nijboer is niet te merken dat hij te kampen heeft gehad met een gebroken sleutelbeen die maar niet goed wou helen. Ondanks wat kleine problemen met de gitaarzender was het een geweldige show.

Komt er weer een Hedon Zwaar NL editie? Was de vraag voor initiatiefnemer Ger Tempelman. Daar antwoordde hij op: Het was eenmalig. Maar ja, je weet maar nooit…Het was een bijzonder geslaagde en gezellige middag. Enorme complimenten voor David Sportel en de rest van het Hedon personeel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *