Harnbarg Metalfest IV – Dag 1

Voor wie het nog niet wist; Hardenberg is qua metal on the map again. De 2023 editie van Harnbarg Metalfest gaat van start met een avond vol black metal. Voor het eerst in de Evenementenhal in Hardenberg en dat ziet er allemaal prima uit. Hier en daar wel een verdwaalde gast die niet precies snapt welk duivels geweld de Evenementenhal aandoet maar die worden netjes naar de ingang van de tuinbeurs geleid. Vanavond staan maar liefst 10 bands op de podia. De liefhebbers weten bij welke band ze vooraan moeten staan, de bands komen van alle contreien. De organisatie heeft dan ook kosten noch moeite gespaard om een heerlijke avond verdoemenis over Hardenberg uit te strooien. Complimenten ook aan de technische mensen. Het licht zag er verbluffend strak uit en ook geluidstechnisch was het een genot. Maar nu aandacht voor de muziek die ten gehore is gebracht. Muzikaal geweld waar we allemaal zo van houden. Bands als Helleruin, Asgrauw, Hellevaerder en ook Turkije is vertegenwoordigd met Moribund Oblivion. Deze namen trokken de laatste tijd aandacht met hun goede platen. Ook voor dit deel van Europa wat minder bekende bands als het tjechische Purnama en de zweedse heren van Nazghor zetten een hele vette show neer. Klassieke black metal uit Noorwegen is aanwezig in de vorm van Ancient. Laat je meeslepen in de donkere vibe die over Hardenberg raasde en bekijk de foto´s van Frido.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *