Serenity + Sascha Paeth’s Masters of Ceremony + Victorius + Dragony @ Metropool Enschede

Serenity @ Metropool Enschede 2022 Symphonic Power Alliance tour Instagram: rb_metal_photography

Dan was het ein-de-lijk zo ver! Serenity zou eigenlijk al in 2020 met deze tour langs komen in Enschede, maar werd door Covid19 meerdere keren verplaatst. Helaas was deze tour niet meer samen met Dynazty en Ad Infinitum in de line up. Hiervoor zijn Sascha Sascha Paeth’s Masters of Ceremony en Dragony in de plaats gekomen. Dynazty speelde nog wel later in de week in Metropool.

Opvallend was dat vandaag bij de voorprogramma’s nogal eens een invaller of andere ledensamenstelling was.

Dragony

Dragony mocht de avond openen. Zij zijn geen vreemden in het voorprogramma van Serenity. De drummer van Victorius nam voor hen de drumpartijen waar. Wat betekende dat hij deze avond een dubbele dienst had. Siegfried leek vanavond niet helemaal goed bij stem, waardoor sommige stukken onzuiver werden. Ik heb hem in het verleden echt beter mee gemaakt.

Dragony @ Metropool Enschede 2022 Symphonic Power Alliance tour Instagram: rb_metal_photography

Victorius

Het podium werd overgenomen door bandleden in strijdtenues, die direct een emmer vol energie mee namen. Victorius wist een leuke show weg te geven en bleek een band die het zeker waardig is om het publiek op te warmen voor de hoofdact.

Sascha Paeth’s Masters of Ceremony

Sascha is producer en heeft met bekende namen gewerkt zoals Avantasia, Kamelot, After Forever en Epica. Vanavond staat hij met eigen werk op het podium. Helaas is de toetsenist die ook vocalen doet afwezig door ziekte. Ook de originele zangeres kon niet aanwezig zijn. Hiervoor had hij wel een invaller: Chiara Tricarico van Moonlight Haze. Sascha kondigde aan dat de uitvoeringen van de nummers vanavond ook meer een rockrandje hebben gekregen. Knap dat met het wegvallen van twee leden en geen vervanger voor de toetsen hij dit zo heeft weten op te lossen. Je neemt als band wel een risico om je nummers op andere wijze ten gehore te brengen, maar het bleek al snel dat het helemaal goed ging komen. Chiara was qua zang geweldig en ik denk dat ze haar taak als invaller zeer goed heeft uitgevoerd.
Sascha uitte zijn dankbaarheid dat ondanks de tegenslagen hij op deze manier toch nog kon optreden. Daarnaast hadden de bandleden onderling erg leuk contact, waardoor de band een positieve sfeer uitstraalde.

Serenity

Wauw, wat was het een feest om Serenity weer live te zien! Georg stond zoals altijd met een grote glimlach op het podium. Niet alleen de band is hard aan het werk op het podium, maar Georg daagt het publiek ook steeds uit om mee te doen. Van springen, meezingen tot meeklappen. Stilstaan is er niet bij. Menig fan vooraan kreeg dan ook de microfoon onder de neus gedrukt.

Serenity @ Metropool Enschede 2022 Symphonic Power Alliance tour Instagram: rb_metal_photography

Opvallend is dat er vanavond geen gastzangeres het podium betrad. Wat we eerder altijd wel gewend waren. Menig nummer bevat namelijk vrouwelijke vocalen. Misschien is dit ook het gevolg dat Ad Infinitum niet mee is op deze tour (bij de oorspronkelijke tour wel). Melissa Bonny is namelijk een bekende gastzangeres van Serenity.

De set met nummers werd er overigens niet minder om. Serenity heeft genoeg nummers zonder vrouwelijke vocalen en bij het laatste albums ‘Lionheart’ en ‘The Last Knight’ was al te merken dat ze steeds meer werken met de input van de huidige line up.

Op een gegeven moment gaf Chris aan dat het publiek de titel van het volgende nummer af moest maken, alvorens ze deze gingen spelen. ‘Set the World…’.

‘On Fire!!!’ klonk het vol overtuiging vanuit het publiek. Dit nummer doet het live erg goed.

Halverwege de set werd het publiek getrakteerd op een akoestische set van twee nummers. Waaronder het nummer ‘In the name of Scotland’. Een paar dagen terug was de release van de videoclip van dit nummer. Dit nummer is onder andere sterk door de meerstemmigheid die erin is verwerkt. De heren wisten dit live eveneens prachtig ten gehore te brengen.

Het tempo werd na deze set weer snel opgepakt met ‘Legacy of Tudors’. Eén van mijn persoonlijke favoriete nummers.

Fabio mocht tijdens ‘Spirit in the Flesh’ knallen met zijn vocalen op de voorgrond. Dit deed hij vol overgave. En voor de oplettende bezoeker verdween Fabio tijdens dit concert een keer volledig in de rook. Dat wil ook wel lukken als de microfoon vlak boven de machine staat.

Op een gegeven moment vertelde Georg dat de ketting van een kruis die hij om zijn nek droeg een cadeau was van een fan. Deze fan komt uit Oekraïne, waar ze op dit moment niet van weten hoe het met haar gaat. Heel verdrietig. Hij droeg het nummer ‘Lionheart’ op. Dit was toch even een moment waar je weer met de neus op de feiten wordt gedrukt. Zo sta je zelf in een concertzaal waar je rustig en in principe zonder zorgen geniet van de muziek, maar ergens anders in de wereld kennen mensen dit geluk niet.

Het optreden van Serenity vloog voorbij. Hopelijk komen ze gauw nog een keer weer in de buurt. Dit optreden smaakt naar meer!

Serenity @ Metropool Enschede 2022 Symphonic Power Alliance tour Instagram: rb_metal_photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *