Vader – Vomitory – Skaphos – Warside @ Metropool Hengelo

Kun je het nog herinneren ? Dat het blad Aardschok bij je in de bus kwam en dat je de recencies van demo’s van de meest brute bands door las ? Dat was 40 jaar geleden het geval bij veel mensen die op deze manier met het poolse Vader in contact kwamen. Afgelopen zondag kwam de band langs in Hengelo om het heugelijk feit van hun 40 jarig bestaan te vieren. Een package met 4 bands op zondag waar best veel mensen op af komen. De zweedse boys van Vomitory gaan met ze mee en ook Skaphos en Warside doen hun best vanavond. Bij de eerste band die het podium betreed is het direct vol gas d’r op. Het franse Warside brengt ons death metal. Geen lichtzinnig materiaal, het knalt en heeft ook een hoog tempo. Lekker genieten dus. Ook uit Frankrijk afkomstig is Skaphos. De muziek gaat nu wel aardig meer richting de black metal kant. Er wordt een vette show neergezet. Als er hele grote mannen het podium op lopen weten we dat Vomitory hun brute death metal gaat spelen. Je weet eigenlijk precies wat je kunt verwachten. De stijl is sinds de jaren 90 niet veel veranderd maar het is best gaaf dat de band na een hele lange tijd van stilte weer een plaat heeft uitgebracht en we ze kunnen zien. En dan mag de band waar het om draait de instrumenten pakken. Het poolse Vader heeft er vanavond zin in en speelt de beste nummers die ze gemaakt hebben. Netjes komen de uitgebrachte platen aan bod en aan alles is gedacht. Zelfs oud gitarist Mauser speelt een aantal nummers mee. Dit werkt sfeerverhogend en de show wordt met open armen ontvangen door het publiek. Geen aparte poespas, gewoon death metal zoals het hoort en los gaan. Fotograaf Frido heeft sfeerbeelden geschoten dus geniet nog even mee.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *